Ponedeljak, JANUAR 25, 2021
   
Text Size

ZDRAVLJE ŽENA I STERILITET

LEKARI UKRAJINE O PROBLEMU STERILITETA I ZDRAVLJA ŽENA

Dimčenko M.B., lekar akušer-ginekolog, distributer s 6 zvezdica, grad Odesa

Savremeni čovek intuitivno oseća potrebu da ne koristi veštačka sredstva za lečenje, već prirodna. Neosporan je princip: živi organizam mora da se leči živim lekovima.

Koji lekar ne bi želeo da u svojoj praksi ima na raspolaganju ekološki čiste proizvode, za čiju primenu nema starosnih granica, neželjenih dejstava i negativnih uticaja na organizam, a koji bi istovremeno imali svojstva  biološke i imunološke regulacije i  neuromedijatorna svojstva. Takve dodaci ishrani su biološki aktivni dodaci Korporacije “Tiens”. Oni su sertifikovani prema standardima međunarodnog sistema kvaliteta ISO što označava sistem međunarodnih standarda koji određuju tipsku vrstu proizvoda, zahteve za njegov sastav, kvalitet, standardi utvrđuju kvalitet upravljanja proizvodnjom, stepen odgovornosti rukovodstva, nivo upravljanja proizvodnim i postproizvodnim procesom, organizaciju zaštite životne sredine i td.; sve u svemu 20 parametara koje je razradio tehnički komitet sa sedištem centralnog sekretarijata u Ženevi.

Imajući u vidu visok kvalitet proizvoda “Tiens”,  aktivno ih koristim u akušerstvu i ginekologiji.

Pitanje zdravlja trudnica zaokuplja me već duže vreme, a sa dodacima “Tiens” sve se rešava mnogo jednostavnije.

Na žalost, u poslednje vreme evidentira se sve više slučajeva neplodnosti, kako primarne tako i sekundarne. Uzroci nepldnosti su različiti. Za poslednje dve godine lično sam pratio i lečio primenom BAD “Tiens” 18 žena, kod kojih su bili različiti uzroci i vreme trajanja neplodnosti. 16 žena je zatrudnelo.

Kompleksna terapija obuhvatila je primenu sledećih proizvoda: Kordiceps, Biocink, Enotera, Kanli i Vejkan.

Takođe se konstauje stalni porast broja žena s dijagnozama miom tela materice , mastopatija i drugi dobroćudni tumori. Ja sam postigla sledeće rezultate koristeći BAD “Tiens”, a pored  njih sam prepisivala i sredstva evropske medicine: kod 11 pacijentkinja s difuznim miomima tela materice i 3 s čvorastim miomima konstatovano je potpuno izlečenje. U 6 slučajeva, gde je bila predložena operacija zbog izraženih sindroma bola i hemoragije, konstatovana je pozitivna dinamika što je dovelo do znatnog boboljšanja stanja: bol je nestao, krvarenje je prestalo. Primenjivali su se: Hitozan, Kordiceps, Holikan, Spirulina, Biogvožđe.

Zapaljenska i infektivna oboljenja takođe su veoma zastupljena u ginekološkoj patologiji. Primenjivali su se sledeći BAD: Biokalcijum, Biocink, Hitozan, Kordiceps, Vejkan, Antilipidni čaj.

Poremećaji menstrualnog ciklusa takođe mogu vrlo uspešno da se koriguju, primenjivali su se sledeći BAD “Tiens”: Vejkan, Kanli, Enotera, BIocink.

U periodu klimakterijuma kada osteoporoza dovodi do smanjivanja radne sposobnosti, povećanja sklonosti za patološke prelome, a posledica je invalidnost, visoko su efikasni za primenu : Biokalcijum, Biocink, Vejkan, Hitozan, Kordiceps, Ikan, Holikan.

U kompleksu s tardicionalnim lečenjem Bad “Tiens” značajno poboljšavaju zdravlje pacijentkinja, stvaraju uslove za dugotrajne remisije.

Kratkovski S.V., lekar akušer-ginekolog, distributer s 7 zvezdica, grad Dnjepropetrovsk

Osnove optimalnog stanja deteta uspostavljaju se još u periodu njegovog razvoja u utrobi majke i veoma mnogo zavisi od nivoa zdravlja roditelja. Analiza pokazatelja perinatalne patologije u poslednjih nekoliko godina ne pokazuje utešnu statistiku zdravlja trudnica, broj žena s anemijom u poslednje 3 godine porastao je skoro 3 puta, s gestozamom 2 puta, s bolestima krvotoka 1,5 puta, s bolestima mokraćnog i polnog sistema skoro 2 puta.

Značajan je i rast oboljenja kod novorođene dece: apsolutno su povećani pokazatelji infekcija ploda; povećan je broj novorođenčadi s sindromom disajnih smetnji, trauma, urođenih poremećaja u razvoju; povećan je procenat porođaja obavljenih carskim rezom.

Imajući sve to u vidu, kvalitet zdravlja novorođenčeta, koje je bilo izloženo uticaju navedenih faktora, značajno je smanjen, njegovi mehanizmi adaptacije rade s velikim opterećenjem i, kao posledica, ta deca mogu da budu podložna najrazličitijim bolestima.

Nema nikakve sumnje u to da preventivu nastanka bolesti u dečijem uzrastu treba započeti još za vreme njegovog razvoja u majčinoj utrobi. Organizam žene je tako podešen da ne može sačuvati za sebe ono što je potrebno organizmu koji raste, uključujući makroelemente i mikroelemente. Dajući plodu mineralne materije organizam žene ostaje uskraćen. S druge strane, ukoliko organizam buduće majke od samog početka nema dovoljnu količinu i potreban odnos tih elemenata, tada i pored nejveće želje ona neće moći ništa da da plodu koji se razvija. Pored toga, plod izbacuje u krv majke toksične produkte svog metabolizma što i jeste čest uzrok pojave dosta jakih toksikoza.

Trudnim ženama tradicionalno se savetuje da jedu što više povrća i voća, ali na žalost oni ne kompenzuju deficit vitamina i mineralnih materija. Buduće majke u današnje vreme ne samo da jedu manje hrane biljnog porekla nego njihove bake pre 50 godina, već i upotrebljavaju proizvode koji su mnogo lošijeg kvaliteta. Vitamina, makroelemenata, mikroelemenata i biološki aktivnih materija u njima takoreći i nema!

Na primer, od 60-tih godina prošlog veka sadržaj vitamina A (retinola) u jabukama, pomorandžama i bananama smanjen je za 60 %. Da bi organizam dobio tu količinu retinola koju je primala trudna žena jedući jednu jabuku u to vreme, danas ona mora da pojede 3-4 jabuke. Prema podacima Ministarstva agroindustrijskog kompleksa Ukrajine, u poslednjih 30-40 godina taj vitamin je potpuno nestao iz govedine, a u piletini ga ima 70 % manje. Nivo kalcijuma u povrću smanjen je za čitavih 46,4 %. Jedan od njegovih najbogatijih izvora je kupus u kojem ga sada ima 85 % manje. Sadržaj magnezijuma u peršunu i mirođiji opao je za 35 %, gvožđa za 41,5 %,                                                                                                                                                                                                         To nas i dovodi do zaključka da buduće mame moraju da uzimaju biološki aktivne dodatke!

Zbog svega navedenog  vrlo je rasprostranjeno korišćenje BAD Korporacije “Tiens” kod trudnica u cilju korekcije različitih stanja: Biokalcijum, Biokalcijum za decu, Superkalcijum, Gaj Bao, Biocink, Vejkan, Biogvožđe, Ikan, Spirulina, Lecitin.

Preparati kalcijuma “Tiens” dospevajući u organizam majke kompenzuju ono što je njen organizam preneo na plod (detalj: za razvoj ploda potrebno je do 3 kg elementarnog kalcijuma), poboljšavaju materično-placentni krvotok što omogućava kvalitetniji razvoj ploda. To se postiže usled veoma visokog procenta apsorpcije kalcijuma (95-98 %) od strane ćelija majke i ploda, s obzirom da se kalcijum u preparatima “Tiens” nalazi ne u molekularnom već u jonskom obliku, uz sve potrebne vitamine, makroelemente i mikroelemente.

U kombinaciji s Biocinkom i Vejkanom, preparati kalcijuma“Tiens” (Biokalcijum, Biokalcijum za decu, Gaj Bao) doprinose izlučivanju produkata metabolizma embriona (amonijak, vodonik-sulfid, metan, toksini), koji negativno utiču na zdravlje majke. Polazeći od navedenog, može se preporučiti prijem tih preparata radi preventive i osnovne terapije toksikoze u prvoj i drugoj polovini trudnoće. O važnosti cinka u ishrani trudnice svedoči činjenica da se usled njegovog deficita povećava rizik razvoja oštećenja ploda koja nastaju u toku trudnoće, a naročito centralnog nervnog sistema. Pomenuti BAD omogućavaju sprečavanje spontanih pobačaja jer normalizuju tonus glatke muskulature materice. U kombinaciji sa Spirulinom oni su efikasno sredstvo  za preventivu hipogalaktije.

BAD Vejkan vrši dobru pripremu porođajnih puteva žene što smanjuje učestalost komplikacija i kod ploda i kod majke u toku porođaja, a takođe smanjuje eventualnost pobačaja jer je izvor vitamina E.

Ikan u kombinaciji sa Spirulinom, Biogvožđem predstavlja izvanredno sredstvo za lečenje i preventivu anemije za vreme trudnoće i fetoplacentalne insuficijencije, jer su vrlo moćni antihipoksanti i izvori biološki dostupnog gvožđa i bakra koji se lako apsorbuju. Lecitin ima veliki značaj za formiranje nervnog sistema ploda, a to je bitno u preventivi različitih oboljenja nervnog sistema u srednjem i starijem uzrastu.

Sledi opis dva vrlo dobra primera upotrebe BAD “Tiens” kod trudnica.

Trudnica M., 29 godina. Urođena hipotireoza, od 6. meseca života neprekidno prima hormonske preparate (L-tiroksin), uzrast oca: stariji od 45 godina, živi u zoni nepovoljnih ekoloških uslova u Pridneprovlju. U toku trudnoće praktično neprekidni prijem preparata kalcijuma Korporacije “Tiens”, Biocinka, povremeni prijem Vejkana, Ikana, Spiruline, praha Cink Plus. Rezultati: povoljan tok trudnoće bez razvoja opasnosti od pobačaja, rane i kasne toksikoze, anemije, nema neželjenih efekata za plod zbog prijema L-tiroksina niti za tok trudnoće. Povoljan ishod porođaja.

Trudnica R., 37 godina. Dugotrajna neplodnost u anamnezi (preko 5 godina), prolaps mitralnog  zaliska, nefroptoza desnog bubrega 11 stepena, hronični pijelonefritis s čestim recidivima. U toku trudnoće duže je primala preparate kalcijuma“Tiens”, Biocink, Ikan, a u kraćim kurama po 2-3 nedelje Kordiceps u kritičnim periodima moguće akutizacije pijelonefritisa. Trudnoća kod ove pacijentkinje nastupila je u vreme kada je primala proizvode“Tiens”. Tok trudnoće i ishod porođaja bili su povoljni. Sasvim zasluženo proizvodi “Tiens” su dobili nagradu u nominaciji »Najbolji proizvodi u Kini za žene i decu«.

Ginekološko zdravlje žene nije ništa manje važno. Analiza pokazatelja zapaljensko-infektivnih oboljenja kod žena pokazuje da je njihov broj u poslednjih 5 godina povećan praktično 7,5 puta. Stalno je na visokom nivou broj žena s fibromiomom tela materice, raste broj neplodnosti i onkoloških oboljenja ženskih polnih organa.

Prilikom lečenja zapaljenskih oboljenja, koji se teško leče tradicionalnim šemama zbog smanjene opšte otpornosti organizama, utvrdio sam da kombinacija Biokalcijuma, Hitozana, Kordicepsa, Ikana, Praha divljih mrava i Antilipidnog čaja u navedenim slučajevima daje efikasne i pouzdane rezultate.

Ukoliko je poremećaj menstrualne funkcije primenjujem Biocink, Biokalcijum za decu, Ulje enotere i Vejkan.

Dobijeni su dobri rezultati kod fibromioma tela materice, koji se mogu lečiti konzervativnom terapijom, a korišćeni su sledeći: Hitozan, Kordiceps, Holikan i Biogvožđe, posle čišćenja organizma, normalizacije mikroflore creva, razmene kalcijuma i mikroelemenata.

Imajući u vidu rast učestalosti kako ženske tako i muške neplodnosti, kao posledice izrazitog deficita cinka u zemljištu i hrani, smatram da je neophodna primena tog mikroelementa koji sadrže preparati “Tiens”, i to: Biocink, Cink Plus, Prah divljih mrava, kao jednog od načina za rešavanje tog problema.

 

Period menopauze i postmenopauze (klimakterijum) je vrlo važan za žene. Mnoge žene ne obraćaju mnogo pažnje na ovu pojavu smatrajući da posle prestanka reproduktivne funkcije kod njih ne mogu da nastanu oboljenja ženskog polnog sistema, što je velika zabluda. Zapravo, vrlo je važno produžiti ne samo prosečni životni vek, već i kvalitet života u periodu »zlatne jeseni« kod žena.

U tom periodu života žene mogu da nastanu tumorski procesi različite vrste, uključujući i zloćudne, slabe mišići donjeg dela karlice a to dovodi do spuštanja materice. Pojave koje prate patološki klimaks su: napadi vrućine, pojačano znojenje, glavobolje, povećanje arterijskog pritiska, lupanje srca, stenokardija, emocionalno-psihički poremećaji (pospanost, razdražljivost, malaksalost, uznemirenost, depresija), smetnje u urinarnom sistemu i dr.

Ovi poremećaji dovode do smanjenja radne sposobnosti žene i ima negativne posledice na život žena. I, naravno, »kraljica« svih poremećaja u klimakterijumu je osteoporoza. Neophodno je da se zna da u svakoj godini posle menopauze žena gubi 5-7% koštanog tkiva. U Ukrajini 50% ženske populacije starije od 70 godina boluje od osteoporoze. Usled fizioloških osobenosti, na ranu pojavu osteoporoze utiču različita somatska oboljenja (oboljenja probavnog sistema koja smanjuju apsorpciju kalcijuma iz hrane), način života (pušenje, hipodinamija), karakter ishrane (pretežno korišćenje ugljenih hidrata u ishrani, velikih količina kafe). Stoga je najbolje preventivno delovati na takva stanja, to je efikasnije,od lečenja, pogotovo što osteoporoza dovodi do patoloških preloma kostiju i invalidnosti žena.

U svojoj praksi, za korekciju takvih stanja koristim, pre svega, preparate kalcijuma “Tiens”: Biokalcijum i Gaj Bao. U njima je veoma delotvoran spoj kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina D3, kao i mikroelemenata i hranljivih materija.Ukoliko postoji poremećaj krvotoka mozga tada prednost dajem Kalcijumu za moždanu aktivnost. Kanli pomaže otklanjanju vegetativno-vaskularnih poremećaja i bolju apsorpciju kalcijuma.

Pored Biokalcijuma koristim Biocink, koji je neophodan za elastičnost krvnih sudova, vezivnog tkiva, poboljšanje stanja kože, kose, sluzokože (atrofijski vaginitisi u periodu postmenopauze). Biocink povećava imunitet, usporava procese starenja.

U cilju preventive, u slučaju pojave kardiovaskularnih smetnji, poremećaja nervnog ili urinarnog sistema koji su u vezi s klimaksom, koristim kombinaciju Antilipidnog čaja, Vejkana, Hitozana, Kordicepsa, Ikana, Holikana, Ulja belog luka, tableta Ginko. Svi oni daju antioksidantni, hipolipidemijski, antiaterogeni i imunomodulacioni efekat. Kao rezultat postiže se povećanje gustine koštanog tkiva, što je nesumnjivo potvrđeno pouzdanom metodom ispitivanja kakva je denzitometrija kosti. Kod pacijentkinja su nestali simptomi, popravlja se opšte stanje i bolje se osećaju, povećava se radna sposobnost i pojavljuje se interes za svakodnevni život.

Dalje se navode dva slučaja iz prakse. Pacijentkinja Z., 79 godina. Oboljenja: plikovnjača, osteoporoza koja je dovela do deformacija, ishemijska bolest srca. Usled praktično stalnog prijema hormonskih glukokortikoidnih preparata zbog osnovne bolesti, razvila se osteoporoza. Kao rezultat duže kure preparatima kalcijuma “Tiens”, skoro punih 6 meseci, denzitometrijom je potvrđeno povećanje gustine koštane mase za 72%, kao i poboljšanje opšteg stanja pacijentkinje.

Pacijentkinja A., 77 godina. Oboljenja:
oštećenje zgloba levog kolena kao rezultat traume, s praktično potpunom nemogućnošću pokreta u njemu; hiperholesterinemija; ishemijska bolest srca, tromboflebitis. Na osnovu prijema preparata “Tiens”: Gaj Bao, Biocink, Kordiceps, Hitozan i naročito Praha divljih mrava, konstatovana je potpuna regeneracija morfologije zgloba i njegove funkcije. Prema tome, proizvodi“Tiens” predstavljaju osnovu budućeg zdravog pokoljenja i povećavaju potencijal zdravlja žene.

 

Lisničuk T.P., lekar akušer-ginekolog, distributer s 8 zvezdica, grad Lavov

Najnovija naučna istraživanja u oblasti teorijske medicine (tzv. zapadne, alopatske) pokazuju da su svi patološki procesi povezani ili s mehanizmom »zagađenja« proizvodima metabolizma subćelijskih struktura ili s intoksikacijom. Veliki broj materija iz naše spoljne životne sredine nepovoljno deluju na zdravlje čoveka i celih populacija. Mnoge od njih predstavljaju faktore rizika od oboljevanja. U drugoj polovini XX veka otkriven je univerzalni mehanizam nastanka oboljenja: formiranje slobodnih radikala i njihov uticaj na funkcionisanje ćelije. Prema tome, zapadna medicina sasvim se približila koncepciji borbe sa svakim oboljenjem i obnavljanje opšteg zdravlja. Ta koncepcija se sastoji od faza koje obuhvataju čišćenje ćelija i međućelijske tečnosti, unutrašnje sredine organizma, obnavljanje imunološkog sistema, obnavljanje regenerativnih sposobnosti organizma i, naravno, ishrana organizma korisnim i kvalitetnim proizvodima.

Kineska medicina znala je za to i koristila je tu koncepciju u lečenju bolesnih još pre 5 hiljada godina, odnosno pridržavala se principa čišćenja, dopune i obnavljanja. Zbog toga lekari s tradicionalnim medicinskim obrazovanjem traže načine kako da pomognu svojim pacijentima ne samo metodama zvanične medicine, već i metodama Istočne medicine.

Po prirodi svoje delatnosti ja se stalno srećem s problemima ženskog zdravlja, muškom i ženskom neplodnošću. I svake godine, sve češće, nailazim se na patologiju koja je još pre 20 godina bila retkost: dvodelne ciste, sklerocistični jajnici, adenonioze, ciste na jajnicima, serozni cistadenomi, fibromiomi s subseroznim čvorovima, genitalni infantilizam, fibrozni polipi u materičnoj duplji i td.

Najstrašnije od svega je što se nabrojane bolesti konstatuju kod devica i mladih devojaka u uzrastu od 16-20 godina, koje nisu rađale. Kod mladića uzrasta 18-24 godine imamo pojavu sledećih oboljenja: aspermija, oligospermija, polispermija (potpuno odsustvo spermatozoida, 1-2 u vidnom polju i nepokretni, ili mnogo ejakulata a ni jednog spermatozoida). Veoma mnogo njih ima tako mali broj živih spermatozoida da nije  moguće nadati se oplodnji. Za 5,5 godina mojeg rada sa proizvodima “Tiens” veoma je veliki broj ljudi kod kojih je postignut izuzetan pozitivan rezultat. Navešću nekoliko rezultata koji se odnose na terapiju neplodnosti.

M., 27 godina i M., 26 godina, bračni par.
U braku su 6 godina, nijedno začeće. Alergija, reumatizam, adenomioza tela materice, sklerocistoza jajnika. Prijem proizvoda “Tiens” kod oba supružnika u toku 6 meseci. Začeće 26.02.2005g. porodjaj 25.novembra, zdrav sin.

Olga, 31 godina, S., 37 godina.
U braku su 10 godina, nijedno začeće. Hiperestogenizam, mastalgija, mastopatija, miom tela materice, mnogobrojni nevusi, salpingooforitis, eidocervitis (mikoplazma, ureaplazma, hlamidija, kandidoza), erozija grlića materice. Više puta je predlagana operacija zbog ogromne veličine nevusa (veličina dečije pesnice) na kosmatom delu glave. Oba supružnika su primala “Tiens”. Lokalna obrada nevusa na glavi Hitozanom, a kao rezultat tretmana nevus je otpao. Začeće u septembru 2005. godine, trudnoća se odvija normalno, porođaj se očekuje u junu 2006.godine.

M., 44 godine, B., 60 godina, u braku su 26 godina.
Nijedno začeće. Žena se celog života lečila kod mnogih specijalista. Obratila se lekaru zbog jakih bolova u zglobovima i krstima. Smatrala je da nije u stanju da radi do penzije. Određen je program BAD “Tiens”. Posle toga pacijentkinja se osećala odlično, požalila se na početak klimakteričnog perioda jer je prestala menstruacija. Pregledom je konstatovana trudnoća od 12 nedelja. Rodila je sina kada je imala 45 godina.

S., 32 godine. Neplodnost.
Zlatasti stafilokok, streptokok hemolitički, hlamidioza, citomegalovirus, herpes virus. Dva puta je prošla program s preparatima. Rodila je sina u julu 2005. g.

O., 20 godina. Muž je zdrav.
Fibromatoza obe mlečne žlezde, mastopatija obe mlečne žlezde, genitalni infantilizam, dvodelna, cista, desnog jajnika.
Godinu dana posle postavljanja ove dijagnoze i primene proizvoda “Tiens” rodila je zdravu ćerku.


Prosalova G.V., lekar akušer-ginekolog, distributer s 6 zvezdica, grad Molodogvardejsk

U toku svoje 25-godišnje prakse kao akušer-ginekolog mnogo puta sam se sretala s problemom bračne neplodnosti. Koristeći u svojoj praksi proizvode Korporacije “Tiens” više puta sam se uverila u njihovu efikasnost. Nadalje ću navesti slučajeve uspešne primene “Tiens” u kompleksnoj terapiji ginekoloških oboljenja.
U skladu s isočnjačkom koncepcijom zdravlja, neophodno je da u organizmu postoji harmonija između muškog (Jang) i ženskog (Jin) principa. Zbog toga su kod neplodnosti bili preporučeni za upotrebu BAD “Tiens” za oba supružnika, prema određenim šemama uzimajući u obzir fiziološke cikluse organizma žene.
U slučaju kada je neplodnost bila uzrokovana postojanjem  procesa patološkog srastanja tkiva u maloj karlici uspešna je bila primena Holikana.
Kada je neplodnost bila hormonskog karaktera bolesnicama sam prepisivala: Vejkan, Kanli, Ulje enotere, Ulje jegulje i to u dozama koje preporučuje Korporacija “Tiens”. Navedeni biološki aktivni dodaci ispoljili su visoku efikasnost prilikom kompleksne terapije klimakteričnog sindroma i dobroćudnih tumora na materici i pasemenicima (to je potvrđeno ultrazvučnim ispitivanjem).
Trudnicama preporučujem upotrebu Kalcijum za decu, Vejkan, Biocink, Spirulinu. Kod žena koje su primale proizvode “Tiens” porođaj se odvijao bez komplikacija. Bilo je slučajeva da je obavljen fiziološki porođaj kod žena kod kojih se prvobitno savetovao carski rez. Posmatranja koja su usledila dovela su do zaključka da su deca majki koje su primale BAD “Tiens” u fiziološkom i psihičkom razvoju bila naprednija od svojih vršnjaka. Ta činjenica je izazvala pozitivnu emocionalnu reakciju kod majki i njihovu pozitivnu motivaciju za dalju upotrebu“Tiens”.


Često se sećam svog prvog kliničkog uspeha. Žena od 32 godine (u anamnezi: neplodnost u prvom braku u toku 5 godina, u drugom braku 6 godina), zajedno sa suprugom primala je proizvode “Tiens” u toku 2 meseca. Pred kraj programa došlo je do začeća. Za vreme trudnoće ženi su bili prepisani sledeći dodaci: Kalcijum za decu, Biocink, Vejkan. Trudnoća je protekla bez komplikacija. U prvo vreme se za porođaj predviđao carski rez, zbog uzrasta trudnice i dugotrajne neplodnosti u anamnezi. Porođaj je bio u predviđenom terminu, bez komplikacija, prirodnim putem. Sada dete ima tri godine, zdravo je i uspešno se razvija.
Drugi klinički slučaj o kojem želim da vam govorim, odnosi se na efikasnost primene proizvoda u kompleksnoj terapiji kod žene koja je imala neurohiruršku operaciju. Konstatovana je ponovna amenoreja hipofizne geneze. Pre deset godina ona je bila operisana zbog tumora hipofize i sve vreme je imala glavobolje, amenoreju, bile su primetne promene spoljneg izgleda. Bolesnica je primetila ogrubelost crta lica i povećanje nosa i ušiju, veličine prstiju na šakama i stopalima, povećanje broja obuće sa 37 na 40. Pacijentkinja nije pristala na drugu operaciju koju su predlagali neurohirurzi. Ja sam sprovela kompleksnu terapiju s aktivnim uključivanjem biološki aktivnih dodataka “Tiens”. Rezultat je prevazišao najsmelija očekivanja (sama pacijentkinja je okvalifikovala rezultat terapije kao čudo). Crte lica, prsti, broj obuće značajno su se smanjili, ponovo su se pojavili “kritični dani” i to sve svedoči o obnavljanju fizioloških procesa u organizmu.

 

Starušćenko T.E., lekar akušer-ginekolog, distributer s 5 zvezdica, grad Odesa

Patologija grlića materice predmet je razmatranja u mnogobrojnoj literaturi. Problem je aktuelan jer nema izbora u pogledu metoda lečenja. Tradicionalni pristup predviđa primenu hemijske i elektrokoagulacije, kriodestrukcije, koje u stvari dosta često dovode do recidiva oboljenja, akutizacije zapaljenskih procesa male karlice, atrezije cervikalnog kanala, endometrioze. Imajući u vidu patološke promene egzo-endocerviksa, etiološke uzroke, opšte i lokalno stanje imuniteta, obavljeno je kompleksno lečenje navedene grupe bolesnica uz primenu proizvoda “Tiens”. Dobijeni su dobri, trajni rezultati.


Bolesnica M., 40 godina,
javila se lekaru žaleći se na stalni obilan vaginalni sekret, povremene tupe bolove u donjem delu stomaka. Urađena su kliničko-laboratorijska, dijagnostička ispitivanja, na osnovu kojih je postavljena dijagnoza: Hronično zapaljensko oboljenje organa male karlice, kombinovane etiologije.  Salpingooforitis s leve strane, akutni stadijum. Displazija grlića materice 3. stadijum, u spoju s virusom ljudskog papiloma.
imajući u vidu sve navedeno, pacijentkinji je određeno lečenje u čiji program su uključeni BAD Korporacije “Tiens”. Prilikom ponovnog ispitivanja metodom kolpocitologije, ciljane biopsije, utvrđeno je da stanje višeslojnog tankog i cilindričnog epitela odgovara normi. Pozitivna dinamika je nastupila u ovom slučaju kroz mesec dana od početka terapije i traje već godinu i po dana.
Želim da istaknem da osnovnu grupu ginekoloških oboljenja predstavljaju zapaljenski procesi u spoju s patologijom grlića materice. Prilikom sastavljanja programa lečenja navedenoj grupi pacijentkinja određeni su za primenu: Vejkan, Hitozan, Holikan, Kordiceps, Prah divljih mrava.
Drugu grupu bolesnica čine žene s NMC (odsustvo ovulacije) kako na osnovu zapaljenskih procesa, tako i zbog hormonske disfunkcije jajnika. Bolesnica A., 27 godina, javila se lekaru 2002. godine s tegobama: nemogućnost začeća u toku 10 godina polnog života s jednim partnerom, stalna jaka sekrecija iz vagine, povremeni bolovi u krstima, jako bolne menstruacije, obilne. Ispitana je.
Postavljena je dijagnoza: hronično zapaljenje organa male karlice kombinovane etiologije, akutni stadijum. Miom materice, subserozni oblik koji odgovara trudnoći od 10 nedelja. Adenomioza materice. NMC.
Pored toga: Hronični obostrani pijelonefritis, mokraćni sindrom u stadijumu polovične remisije. Sprovedena je konzervativna terapija u leto 2002. g. Laparoskopska operacija: ektomija miomatoznog čvora. Prepisana je hormonska terapija, dugoročno, do 2004. g. zaključno. Dinamika nezadovoljavajuća, veličina materice po podacima UZ neznatno se smanjila, bazalna temperatura i dalje jednofazna. Od 2005. g., uz hormonsku terapiju, prepisani su preparati Korporacije “Tiens”: kroz dva meseca posle lečenja postignuto je dobijanje nepotpune luteinske faze. U avgustu 2005. g. pacijentkinja je u potpunosti prešla na upotrebu jedino BAD (Vejkan, Kordiceps, Kanli, Biocink, Kalcijum za decu, Hitozan, Ulje enotere).
Postignuta je dvofazna bazalna temperatura. U decembru 2005. g. došlo je do trudnoće.
Korišćenje Kordicepsa, Vejkana, Hitozana, Praha divljih mrava, Kanli, Ulja enotere u lečenju hiperplastičnih procesa endometrijuma omogućava nam, da prema podacima hormonskog ispitivanja i UZ, donesemo zaključak da se postiže smanjenje nivoa estradiola i formiranje druge punovredne faze ciklusa. Isto tako, da se postiže smanjenje osetljivosti receptora endometrijuma na estrogene.
Pacijentkinja I., 38 godina, javila se zbog smetnji: nemogućnost začeća u poslednje 3 godine, poremećaj menstrualnog ciklusa: kašnjenja do 14-20 dana, oskudne menstruacije. Ispitivanja su obavljena klinički i laboratorijski. Dijagnoza: NMC. Oligomenoreja. Rana predmenopauza. Sprovedeno je lečenje u trajanju od 4 meseca, pacijentkinja je primala Kanli, Vejkan, Holikan, Kordiceps, Biocink, Kalcijum. Stabilizovala se menstruacija. M-eho 4-5 dana do kraja ciklusa 10-12 mm, kroz osam meseci došlo je do trudnoće.
Ukoliko se stručno ispitaju ginekološke bolesnice, uzimajući u obzir prateću somatsku patologiju, i primenjujući BAD “Tiens”, mogu se postići značajni rezultati koje, ponekad, ne možemo postići medikamentoznom terapijom.
Izvanredni rezultati dobijeni su kod lečenja pacijenata s erektivnom disfunkcijom, hroničnim prostatitisom, hroničnim pijelonefritisom, infekcijom virusom herpesa 1. i 2. tipa.

Primena BAD “Tiens” dovodi do produženja perioda remisije, dosta brze stabilizacije laboratorijskih pokazatelja, poboljšanja opšteg stanja pacijenta. U svakom pojedinom slučaju mora se primeniti individualni pristup, uzimajući u obzir uzrast pacijenta, osobitosti toka oboljenja, imunoloških mehanizama i adaptogenih sposobnosti organizma.

Trinjka-Kozak V.B., lekar akušer-ginekolog, distributer s 6 zvezdica, grad Lavov

Moji pacijenti su uglavnom ljudi s ozbiljnim zapuštenim patološkim stanjima. Jasno je da oni moraju da primaju proizvode u toku dužeg perioda: potrebno je obnoviti mikro- i makroelementni sastav krvi, čistiti limfni sistem, vezivno tkivo koje je osnova svih organa, obnavljati ravotežu vode, funkciju probavnog trakta (uključujući mikrofloru creva). Neophodno je i obaviti korekciju imuniteta. Uz primenu BAD “Tiens” sve to se odvija postepeno i ne izaziva akutna pogoršanja. Treba imati u vidu da međućelijska tečnost može da se obnovi tek nakon tri meseca, tek za godinu dana obnoviće se voda unutar ćelija. A poznato je da su u vodi rastvorene sve korisne materije, kao i otpadne materije. Kod akutnih stanja, na primer nespecifičnog adneksitisa, velike doze Kordicepsa, Hitozana, Ekstrakta belog luka i Antilipidnog čaja daju dobre rezultate. Međutim, posle savladavanja akutnog stanja neophodno je utvrdi šta je zapravo dovelo pacijenta baš do te patologije, i sprovesti ciklus terapije čišćenja, korekcije i obnavljanja u trajanju od najmanje tri meseca. Jedino tako ćemo moći da radimo lečeći čoveka a ne oboljenje.
Navešću nekoliko kliničkih slučajeva kada su proizvodi “Tiens” ne samo spasili ljudima zdravlje, već i sam život.

Pacijentkinja K., 47 godina.
Dijagnoza: pljoštoćelijačan rak grlića materice bez vidljivih metastaza, ustanovljen u septembru-oktobru 2003. godine. Savetovana je operacija Verthajma. Pacijentkinja je odbila. Imala  je kuru zračenja. Nakon toga u toku 9 meseci je bez prekida primala proizvode “Tiens”, kao i visokokvalifikovanu masažu. Rezultat: metastaze nisu konstatovane, radi na odgovornoj dužnosti, i dalje prima proizvode “Tiens”.

Pacijentkinja M., 32 godine.
Imala je dve laparotomijske operacije zbog dve vanmaterične trudnoće. Kao rezultat prve operacije ostao je samo patrljak jajovoda, a rezultat druge je bila plastična operacija jajovoda. Kroz tri meseca je obavljeno kompletno kliničko ispitivanje pacijentkinje. Konstatovana je neprolaznost jajnika, a na mestu patrljka hidrosalpinks. U jednom jajniku cista prečnika 5 cm. Konkrementi u bubrezima. Posle bezuspešnog lečenja hemijskim preparatima žena je upućena na vantelesnu oplodnju. Pacijentkinja je godinu dana primala proizvode Korporacije “Tiens” i nije bila na bolovanju. Rezultat: ciste na jajniku nisu nađene, bubrezi bez konkremenata, na mestu hidrosalpinksa: rekanalizovani funkcionalni jajovod. Obavljeno je vantelesno začeće. Žena je saznala za rekanalizaciju jajovoda posle veštačke oplodnje jer je u toku tog procesa obavljeno laparoskopsko ispitivanje organa male karlice. Pacijentkinja nastavlja sa primenom proizvoda. Sada je u 12. nedelji trudnoće, blizanci. Patoloških nalaza ni kod nje ni kod plodova nema.

Pacijentkinja L., 22 godine.
Dijagnoza: postporođajni laktacioni mastitis. Povišena temperatura tela do 39 stepeni, otvrdnule mlečne žlezde, laktostaza. Primala je Kordiceps, Gaj Bao, Antilipidni čaj. Trećeg dana obnovila se laktacija, petog dana se normalizovala temperatura.


Trudnica K., ima bolove u krstima, grčeve u nogama, intenzivne bolove u nogama prilikom hodanja. Biohemijskom ananlizom krvi utvrđeno je: opšti kalcijum 1,6 mmol/l. Posle prijema Gaj Bao po 3 tablete na dan simptomi su nestali u toku 3-4 nedelje, nivo opšteg kalcijuma iznosio je 2,2 mmol/l. Porođaj je nastupio na vreme i protekao je bez komplikacija.

 

Ševčuk Ž.A., akušer-ginekolog, lekar narodne i netradicionalne medicine, grad Brovari


Pacijentkinja D., 73 godine.
Javila se posle trećeg ishemijskog moždanog udara. Prvi je imala 1998. g. (prolazni poremećaj krvotoka mozga). Drugi je imala 2001. g. (hemipareza leve strane). Posle dugotrajnog lečenja: pozitivna dinamika s posledicama poremećaja krvotoka mozga. Treći je imala u junu 2002. g. U toku dugog perioda lečila se na neurološkom odeljenju. Tamo je dijagnostikovan ishemijski moždani udar u bazenu desne karotidne arterije. Posle dugoročnog lečenja otpuštena je kući bez vidljivih poboljšanja. Stalno prima hipotenzivne preparate i preparate koji poboljšavaju krvotok mozga.
U momentu javljanja žali se na:
Stalni osećaj šuma u ušima, vrtoglavica, poremećaj pamćenja, poremećaj motoričke aktivnosti i osećaja na levoj polovini tela, značajno pogoršanje vida za poslednjih 6 meseci, izražen poremećaj moći govora, pojačano lučenje pljuvačke, opuštenost uglova usana, hemipareza s desne strane mimičke muskulature lica, česte glavobolje, izražen poremećaj sna (spava najviše 15 minuta odjednom), pojačana nervoza, emocionalna labilnost, stalni zatvori, česti grčevi mišića, nadutost stomaka, nestabilnost arterijskog pritiska (kolebanja od 130/90  do  230/160 mm ž.st.), bolovi i deformacija zglobova (poliartritis u toku 20 godina), jaki bolovi u svim delovima kičme (ne može da se nalazi u vertikalnom položaju više od 15-20 minuta), nema osećaj ukusa, nema apetit, smanjenje telesne težine (oslabila je 12 kg), slabost mišića, pojačana malaksalost, poremećaj ravnoteže (kreće se jedino uz pomoć drugih osoba).
Prema rezultatima kliničkih metoda ispitivanja i funkcionalne dinamičke kompjuterske dijagnostike konstatovano je: GB III, IBS, aterosklerotična kardioskleroza, ateroskleroza krvnih sudova velikog mozga, poremećaj krvotoka mozga N III u bezenu desne karotidne arterije, jaka hemipareza leve strane. Reumatoidni poliartritis, seropozitivan, lagano progresirajući tok, aktivnost 2. stepena, 2. rendgenološki stadijum, FN II. A takođe: aterosklerotične promene krvnih sudova očnog dna, osteoporoza, spondiloartroza, koksartroza, DŽVP, atonični zatvor, astenična neuroza.
Uz promene u ishrani i vežbe, imala je kuru lečenja biododacima “Tiens” i lekovitim biljem u trajanju od 4 meseca.
Na kontrolnom pregledu (4 meseca nakon početka lečenja):
Arterijski pritisak: 130-135/90 mm ž.st., nema hipertonijske krize, nestao je osećaj šuma u ušima, normalizovao se san (spava 7-8 sati odjednom), nestala je razdražljivost, obnovila se motorička aktivnost (samostalno se popela na II sprat), nestali su bolovi u leđima, skoro sasvim se normalizovao osećaj ukusa, bolji apetit, povratila se moć govora, mimika, telesna težina se povećala za 4 kg. Oseća se dobro. Nastavlja da prima biološke dodatke, redovno vežba LFK, redovno prima hipotenzivne preparate.

Pacijentkinja N., 28 godina.
Javila se lekaru zbog bolova, otvrdnjavanja mlečnih žlezda 1,5-2 nedelje pre početka menstruacije, neredovnog mestrualnog ciklusa, algomenoreje, neplodnosti u toku poslednje 3 godine, preterane telesne težine (ugojila se 12 kg za 1,5 godinu).
Obavljena ispitivanja su pokazala:
Prilikom palpacije: odvojene bolne otvrdline obe mlečne žlezde (više s leve strane);
Prema rezultatima UZ: fibrozno-cistične promene obe mlečne žlezde veličine 0,5-1 cm;
UZ organa male karlice: konstatovan subserozno-miomatozni čvor, prostire se po prednjem zidu materice, veličine 3,2 x 3,8 cm; žlezdano-cistična hiperplazija endometrijuma;
Prema rezultatima analize krvi na hormone, koji su uzeti 7, 14. i 21. dana  menstrualnog ciklusa, konstatovana je hiperestrogenemija.
Odbila je dijagnostičku kiretažu i upotrebu regulišućih estrogen-gestagenih preparata.
UZ štitaste žlezde: neravnomerno povećanje leve i desne strane, žlezdasto-cistična formacija na desnoj strani, veličine 0,6-0,8 cm. Prednje-zadnja veličina u oblasti bočnih delova: 24 mm, na nivou prevlake: 9 mm.
Analiza krvi na nivo hormona štitaste žlezde pokazala je smanjenje nivoa stvaranja tireoidnih hormona (hipotireoza).
Prepisano je: U toku 21 dana: Dečiji Ca, Cink Plus, Hitozan, Čaj za mršavljenje, Spirulina.
Od 22. dana: Kapsule Kanli, Vejkan, Kalcijum za mozak, Spirulina, Holikan, Biocink (u toku 30 dana).
Treći mesec: Kapsule Kanli, Vejkan, Biokalcijum, Kordiceps, Spirulina.
Četvrti mesec: Kanli, Vejkan, Biocink, Holikan, Kalcijum za mozak.
Paralelno je urađeno slepo sondiranje jetre, određena korektivna dijeta, prijem Jod-aktiv+  u određenim kurama.
Kontrolno ispitivanje obavljeno je nakon 5 meseci.
UZ mlečnih žlezda: norma.
UZ organa male karlice: smanjenje fibromatoznog čvora do veličine 2,0-1,8 cm. Normalizovao se menstrualni ciklus, prestali su bolovi u mlečnim žlezdama, ne ispoljava se predmenstrualni sindrom (pored otvrdnjavanja mlečnih žlezda bila je prisutna povećana razdražljivost, glavobolja), smanjila se telesna zežina za 8,5 kg za 5 meseci.
UZ štitaste žlezde: patologija nije konstatovana.


Pacijentkinja V., 26 godina, radi kao prodavačica na pijaci
.
Javila se zbog sledećih tegoba: česte akutne respiratorne infekcije, malaksalost, pospanost, brzo zamaranje, emocionalna labilnost, temperatura tela stalno je na nivou 37,0-37,3o C. Često grebanje u grlu, suvi kašalj koji se noću pojačava, česte glavobolje, tupi bolovi u desnoj oblasti karlice koji se pojačavaju u predmenstrualnom periodu, beli gusti vaginalni sekret, tupi bolovi u oblasti krsta, često bolno mokrenje.
Obavljena ispitivanja: opšta analiza krvi, opšta analiza mokraće, UZ organa male karlice, ginekološki pregled, uzet je razmaz vaginalnog sekreta, fluorografija pluća, UZ bubrega i mokraćne bešike, R-grafija sinusa.
Konstatovano je: hronični 2-strani geniantrit, etmoiditis, hronični laringotraheitis, hronični pijelocistitis s desne strane koji ima lagani tok, hronični salpingooforitis s desne strane, kandidoza, anemija krvi. VSD po hipotonijskom tipu. Sekundarni imunodeficit.
Prema rezultatima laboratorijskih ispitivanja: Hb=96 g/l, Lc ~19x10/9, SOE=18, pomeranje leukocitarne formule ulevo. Analiza mokraće: relativna gustina 1008, reakcija: slabo-kisela, izgled: mutna,  Lc 30, bakt., talog: kristali mokraćne kiseline.
Prepisano je: Kordiceps, Cink, Antilipidni čaj, Digest, Biokalcijum, Propolis – 1 mesec.
Drugi mesec: Kalcijum za mozak, Ikan, Vejkan, Ulje enotere, Biogvožđe.
Treći mesec: Kalcijum za žvakanje, Cink Plus, Ikan, Spirulina.
Paralelno su primenjivani ispiranje brizganjem, vaginalne supozitorije protiv zapaljenja, Laktovag, Bifilak, ispiranje nazofarinksa, inhalacija, utrljavanje, prijem Kanefrona i Nefrofita, a takođe korekcija ishrane.
Nije primenjivana terapija antibioticima.
Rezultat: nakon 1 nedelje prestali su bolovi u predelu bubrega, oštar bol pri mokrenju, kašalj se smanjio i počelo je iskašljavanje. Popravilo se opšte stanje, povećao se tonus organizma, smanjila se vaginalna sekrecija, bolovi u desnoj oblasti karlice.
Nakon 1 meseca: opšta analiza krvi: Hb=106 g/l, analiza mokraće: Lc=3-5 u p. zr. Oseća se dobro, nema glavobolje, prestala je razdražljivost, pospanost. Pojavila se živahnost, aktivnost.
Ginekološki pregled: patologija nije konstatovana. Nakon 2 meseca: Hb=128 g/l. Nema tegobe.

003_tiens_tianshi_srbija.gif

NOVA ISKUSTVA KORISNIKA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

MUDROSTI DALEKOG ISTOKA

 • Uradi sve šta možeš, a ostatak prepusti sudbini
 • Ako je problem rešiv - netreba da se brinemo. Ako je ne rešiv - opet ne treba da se brinemo zbog njega.
 • Kada dobro razmislite, odlučite da delujete. Kada počnete da delujete, prestanite da mislite....
 • Ne zadržavaj ono što odlazi i ne teraj ono što dolazi.
 • Ići brzo znači ići sporo bez prekidanja.
 • Bolje je biti neprijatelj dobroj osobi, nego prijatelj lošoj osobi.
 • Odnos muža i žena treba da je kao odnos ruku i očiju: kada ruke bole, oči plaču; a kada oči plaču, ruke brišu suze.