Subota, FEBRUAR 27, 2021
   
Text Size

MIOMI I ENDOMETRIOZA

Mnoge žene pate od dobroćudnih tumora u toku celokupnog reproduktivnog perioda života. Simptomi se pojačavaju i slabe u skladu sa ciklusom, dok su kod nekih žena simptomi prisutni sve vreme.

Svi tumori moraju biti pregledani od strane specijaliste, koji zna da li treba uraditi ultrazvuk ili biopsiju, ukoliko uobičajeno lečenje ne daje rezultate.

Fibrozno-cistična mastopatija, endometrioza (pojava i rast tkiva koje oblaže matericu - endometijuma,  u trbušnoj duplji), fibromiomi materice (dobroćudni tumori materice, koji nastaju od mišićnog tkiva) – nastaju usled poremećaja ženskih polnih hormona: estrogen preovlađuje nad progesteronom. Poboljšan rad jetre omogućava organizmu da hormone drži u ravnoteži na bolji način, preoblikujući estradiol u slabiji estrogen, estriol.

Vitamin E olakšava simptome oboljenja kod većine (ali ne kod svih) žena, uključujući pritom i smanjenje veličine i broj bolnih cista pri fibrocistitisu mlečne žlezde i fibromioma materice.

Nezamenljive masne kiseline (pre svega, linolna kiselina) smanjuju bolnu osetljivost grudi u slučaju mastalgije i hronične mastopatije, a takođe smanjuju bol, broj i veličinu cista kod fibrocistitisa mlečne žlezde.

Delovanje ovih masnih kiselina je povezano sa tim što su oni prethodnici „korisnih“ ekozanoida, koji dovode do slabljenja bola i upala. Kombinujući dva različita izvora nezamenljivih masnih kiselina, linolnu kiselinu i riblje ulje u odnosu 1:4, možete ostvariti dobar rezultat.

Deficit joda doprinosi razvoju tumora i cista mlečne žlezde, kako kod životinja, tako i kod čoveka, dok preparati joda čine ovaj proces povratnim.

Obrok sa visokim sadržajem zasićenih masti i visoke kalorijske vrednosti doprinosi razvoju tumora i cista mlečne žlezde, verovatno, usled pojačanog lučenja ženskih polnih hormona. Smanjite kalorijsku vrednost obroka na nivo koji će vam omogućiti optimalnu težinu i sadržaj masnoća u organizmu.

Smanjite unos masnoća kako bi na njih odlazilo 30% ukupne kalorijske vrednosti obroka, i to oko 10% na zasićene masti (masnoće životinjskog porekla, žumance), oko 10% na mononezasićene (maslinovo ulje, riblje ulje) i oko 10% na polinezasićene (kukuruzno, suncokretovo ulje).

Kofein, koji se nalazi kafa, pojedini osvežavajući napici, čokolada i njoj slična supstanca teobromin, koji se nalazi u čaju, pojačavaju dejstvo različitih žlezda, kao i mlečnih. Pojačana aktivnost bez stimulacije hormona, koji izazivaju proizvodnju mleka, može dovesti do formiranja cista i tumora ispunjenih tečnošću.

Ukoliko bolujete od bolnih tumora mlečne žlezde i materice, potrudite se da isključite iz obroka sve namirnice koje sadrže kofein i teobromin.

 

 

BIOKOREKCIJA  MIOMA I ENDOMETRIOZE

 

Prva faza – čišćenje krvnih sudova, normalizacija metaboličnih procesa i stimulacija imunološkog sistema.

 

1. ANTILIPIDNI ČAJ: ujutru, sat vremena pre uzimanja hrane sipati na jednu kesicu čaja 500 ml ključale vode i ostaviti da odstoji 15 min, piti malim gutljajima tokom 10-15 minuta u prepodnevnim časovima. Podgrejati preostalu količinu i popiti u popodnevnim časovima.

Ne preporučuje se: trudnicama i dojiljama.

2.  BIOKALCIJUM: uzimati ujutru po 1 kafenu kašičicu na 250 ml vode 30 minuta pre doručka, malim gutljajima.

3.  BIOCINK: uzimati po 2 kapsule uveče, 1,5 sat nakon večere, sa 250 ml vode.

4. BILJNA ESENCIJA ZA MRŠAVLJENJE - TABLETE: uzimati pre jela, rastvarajući u ustima 2 puta po 2 tablete dnevno. Popiti sa 1/2-1 čašom vode.

Predviđena doza za kuru - 1 mesec.

 

Druga faza – poboljšanje rada jetre i normalizacija funkcija endokrinog sistema. Poboljšanje krvne slike.

 

5. „VEJKAN“: po 1 kapsulu, trideset minuta pre ručka, popiti sa 250 ml vode.

6.    „HOLIKAN“: po 2 kapsule u popodnevnim satima, 1,5 sat nakon jela, popiti sa 250 ml vode.

7.    „ULJE ŽUTOG NOĆURKA“: uzimati 2 kapsule 2 puta dnevno u toku jela.

8.    „HITOZAN“: po 2 kapsule pre spavanja natašte, uzimati sa čajem – tokom 7 dana, zatim u narednih 10 dana po 3 kapsule, i sledećih 14 dana po 4 kapsule, piti sa 250 ml vode.

9.    „SPIRULINA“: po 4 kapsule u toku prepodneva popiti sa čašom tople vode. Može zameniti obrok.

Predviđena doza za kuru - 1 mesec.

Trajanje osnovnog programa korekcije - 2 meseca.

U toku godine se sprovode najmanje 3 kure.

 

004_tiens_tianshi_srbija.gif

NOVA ISKUSTVA KORISNIKA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

MUDROSTI DALEKOG ISTOKA

 • Žaba u bunaru ne zna za veličinu neba.
 • Dugačko putovanje uvek započinje prvim kratkim korakom.
 • Čak i da nam zatreba samo jednom u životu, mač treba uvek nositi.
 • Lepi cvetovi ne daju uvek dobro voće.
 • Tugu treba ostaviti kod kuće, kao pocepanu haljinu.
 • Niko se nikada nije sapleo ležeći u krevetu.
 • Jedna ljubazna reč može da te greje tokom tri meseca zime.
 • Budalama i ludacima se uvek skloni sa puta.