Sreda, FEBRUAR 24, 2021
   
Text Size

Nikola Tesla o ulozi žene u novoj civilizaciji

Никола Тесла о улози жена у новој цивилизацији

- МУШКАРАЦ И ЖЕНА су на Земљи, а Дух и материjа у Космосу. Доле, све мора бити исто тако као и горе. ЗАСЕБНО, они не могу ништа да створе, али у jединству рађаjу живот и стваралаштво 
Нови Свет у коjем равнотежу начела пружаjу само Велике цивилизациjе и, чиме jе више културни ниво друштва, тим jе бољи положаj жена у њему. Онда она може да развиjа своjу самосталност, инициjативу:  храброст у поступцима.

 

„Одувек сам сматрао да жена поседује те нежне и суптилне квалитете ума и душе,које су је у том погледу,чиниле далеко изнад мушкараца.
Стављао сам жену на пиједестал, и у тим неким особинама, ценио сам је далеко више од мушкараца. Дивио сам се жени,коју сам уздигао на те висине,и као сваки прави обожавалац,  осећао сам се недовољно вредним за објекат свог обожавања”.


„Али,ово је све било некада! Сада je, ова жена нежног гласа, коју сам обожавао нестала. На њено место је дошла жена, која мисли да је њен главни успех у животу,да буде што више као мушкарац у облачењу, у понашању у спорту и у достигнућима било кoје врсте.


Жене постају јаче од мушкараца и физички и ментално!


Свет је искусио многе трагедије, али по мом мишљењу, највећа трагедија од свих, јесте тренутана економска ситуација, у којој су жене против мушкараца, и у многим случајевима, успевају да узурпирају њихова места у пословима и индустрији. Ова растућа тенденција жена,да засене мушкарца, знак је цивилизације у пропадању.

 

Тесла

2. „Женска одлучност да се такмичи са мушкарцима у пословном свету, руши неке од најбољих традиција: ствари, које су се показале као покретачки фактори у овом спором, али осетном напретку света. Практично сва велика достигнућа човекa до сада су била инспирисана љубављу и посвећеношћу према женама. Мушкарац је тежио великим стварима само зато што је нека жена веровала у њега, зато што је желео да ЗАДОБИЈЕ ЊЕНО ДИВЉЕЊЕ И ПОШТОВАЊЕ. Из ових разлога, он се борио за њу, ризикујући свој живот изнова и изнова...

 

Тесла

3.„Женска независност и умеће да добије оно што жели у пословном свету, нарушава мушки независни дух. Стара ватра, којa sе некада осећао, када уради нешто,сто ће изазвати женску оданост, данас се претвара у пепео! Делује ми да и саме жене нису претерано срећне у овој новонасталој слободи. Питање, које се природно поставља, је да ли су и саме жене ту победници или губитници. Не посматрам ово питање, само са мушке стране: размишљам и о женској страни овог питања.” /додајемо певачице/.


Тесла

4.‘Жене, које су непрестано узбуђене због своје огромне амбиције да надмаше мушкарца у овој игри, у исто време губе нешто, што на крају, чини ми се, вреди много више, него што празне почасти пословног или професионалног успеха икада могу да донесу. Нестало је задовољство из живота жене. Она је амбициозна у намери да добије што жели, а то често превазилази њене природне могућности. Оне често заборављају да не могу све жене бити примадоне, филмске звезде”….

 

Тесла

5. ”Женско незадовољство чини данашњи живот стреснијим. Људи,који су незадовољни, јер не успевају да постигну ствари, које су ван размера њихових природних могућности и талената, све је то једна веома лоша појава за свет у целини. Незадовољство прави чудаке и неприродне људе. Историја нам је дала мноштво примера предивног утицаја неких необичних жена: међу њима су биле и МАЈКЕ великих људи. Али, њихов утицај није био у некаквој решености да буду боље од мушкарца или да се такмиче са њим.”

 

Тесла

6.МОЋ ПРАВЕ ЖЕНЕ ЈЕ ТОЛИКО ВЕЛИКА ДА МИСЛИМ, ДА, КАДА БИ СЕ ПОЈАВИЛА ЈЕДНА ПРЕЛЕПА ЖЕНА, А КАДА КАЖЕМ ПРЕЛЕПА У ДУШИ, ПОНАШАЊУ И МИСЛИМА, НЕШТО КАО БОГИЊА: КАДА БИ СЕ ЈЕДНА ТАКВА ОДЈЕДНОМ ПОЈАВИЛА НЕГДЕ НА ЗЕМЉИ, ОНА БИ МОГЛА ДА ВЛАДА ЦЕЛИМ СВЕТОМ.  ЊЕНО ВОЂСТВО БИ БИЛО УНИВЕРЗАЛНО ПРИХВАЋЕНО”

 

Тесла

7.“ЖЕНЕ НЕЋЕ ИСТАЋИ СВОЈА ПРАВА НА ЈЕДНАКОСТ, А ДОЦНИЈЕ И СВОЈУ НАДМОЋНОСТ, ТИМЕ ШТО ЋЕ ПОДРАЖАВАТИ ЧОВЕКA У ПЛИТКОМ ФИЗИЧКОМ СМИСЛУ, ВЕЋ ТИМЕ, ШТО ЋЕ ПРОБУДИТИ СВОЈ УМ”.


“Али, женски ум је већ показао способност за све људске духовне тековине и постигнућа, и, како нова покољења буду долазила,тако ће се и та способност развијати: просечна жена биће исто тако добро образована, као и просечан мушкарац,а потом и боље, јер успаване моћи њеног духа, биће подстакнуте на рад, који ће бити утолико већи, уколико су оне вековима мировале.

 

ЖЕНЕ СЕ НЕЋЕ ОБАЗИРАТИ НА ОНО ШТО ЈЕ БИЛО И ЗАПРЕПАСТИЋЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈУ СВОЈИМ НАПРЕТКОМ!!”

 

Тесла

006_tiens_tianshi_srbija.gif

NOVA ISKUSTVA KORISNIKA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

MUDROSTI DALEKOG ISTOKA

 • Bar sedam puta proveri pre nego što počneš da sumnjaš u nekoga.
 • Preterana iskrenost se često graniči sa glupošću.
 • Bogatstvo će biti uvek prisutno u kuću punoj smeha.
 • Čak i majmuni mogu da padnu sa drveta.
 • Hladan čaj i pirinač se mogu podneti; ono što se ne može podneti su hladan pogled i grube reči.
 • Ako žena nešto želi, popet će se na planinu da to i dobije.
 • Zemlja se uvek stvrdne posle kiše.
 • Najdublje reke teku tiho.