Četvrtak, OKTOBAR 01, 2020
   
Text Size

TESTIMONIALS

ATOPIJSKI DERMATIT KOD DECE - brza regulacija

Nova iskustva korisnika

Indeks članka
ATOPIJSKI DERMATIT KOD DECE - brza regulacija
PRVO PISMO OD MAME
MOJE PISMO PETRI - dat savet mami i detetu
REZULTAT ZA ŠEST MESECI
Sve strane

U pitanju je jako teško oboljenje kod dece, koje su lekari tretirali više od tri godine a za koje vreme se isto samo komplikovalo: nepotrebno su detetu izvadili sva tri krajnika....

Sve to se ne može opisati sa malo reči.....

 1. PRVO PISMO OD MAME. Pročitaj...
 2. DAT SAVET DETETU I MAMI - Milkino pismo Petri i mami i predlog za korekciju atopijskog dermatita kod Petre. Pročitaj...
 3. REZULTAT ZA 6 MESECI: poslednje pismo od mame. Pročitaj...

 

Poštovana gđa. Milka,

Još jednom Vas srdačno pozdravljam. Željela bih Vas zamoliti za vaš savjet vezano za vrlo jak oblik atopijskog deramtitisa.

Naime, imam desetogodišnju djevojčicu  koja već treću godinu ima vrlo neugodne simptome, počevši najprije od kože, ali to nije sve. Dijagonoza je atopijski dermatitis pa možete sami pretpostaviti kako je dermatolozi liječe. Tragam već godinama za uzrokom, jer mi je posve jasno da je to samo posljedica. Da Vam ne uzimam  previše vremena, a pouzdam se u vaše višegodišnje iskustvo, molim Vas da mi pomognete odabrati I preporučiti terapiju za slijedeće probleme (samo ću vam kratko u natuknicama nabrojati koje sve simptome ima – liječnici baš ne mare za njih, a mislim da su upravo oni izvor problema):

­J upravo sam pročitala vašu poruku, da su ti detalji važni, hvala što razumijete !  Dete ima česte infekcije, zbog kojih je prije par mjeseci izvadila sva tri krajnika (upale grla, uha, upala pluća....Streptokoki i stafilokoki u svim brisevima (nos, grlo, koža...Plijesni  i  kvasci u stolici. Zatvori koji traju po nekoliko dana ( jedno sam vrijeme stalno pratila stolice- kada ih je imala, u životu nisam vidjela ništa slično, spiralnih oblika, tamne, tvrde…).

-       Groznice koje nemaju temperature ili su vrlo male (do 37,2. Bolovi u kostima (počelo od nogu, leđa, prsti na rukama, a sada kaže da je boli cijelo tijelo). Užasno slaba cirkulacija, pa joj noge u potkoljenicama budu često ljubičasto plavo. Umor....Koža: Suha, suha, suha…. I koliko god da je mastili ništa. Cijelo tijelo joj bude prekriveno urtikarijom, koja svrbi  danju  i noću. Izgrebe se do krvi, a koža joj se toliko izljušti da ju je u posljednjih nekoliko mjeseci sigurno promijenila nekoliko puta

-       Tipična atopična koža koja je popucana i istanjena (od kortikosteroida) na zapešću, pregibima udova I vratu. Vlasište I glava joj ima simptome vrlo slične seboreji, prhut, crvenilo, ljuskanje. Ljubičasti kolobari oko očiju, suhi kapci. Izrazito blijeda usta, sa puknutom kožom na uglovima usana. Često nervozna. Ja stalno govorim da dijete sigurno ima velikih problema sa crijevima , tj. parazitima, bakterijama, lošim imunitetom….

Da. Limfni čvorovi. Jedan duži period su bili vrlo izraženi po cijelom tijelu. Kuglice, čak neke bolne na dodir, na vratu, rubnom dijelu zatiljka na glavi,  nadlaktici, pod pazuhom, preponama. Svašta je pila za regulaciju, ali jednostavno nije pomagalo, baš blokada. Sada je nešto bolje, ali još uvijek nije redovno. Problemi inače počnu sa njenim osjećajem hladnoće… usred najveće vrućine njoj je odjednom jako hladno. Stavim ruku na njenu glavicu, leđa, a ona kuha, sva je vruća i tada znam da će početi…. Kao da ima neku gadnu upalu  i buktinju u tijelu,  koja je svu isuši i sagori izvana, a iznutra je svu iscrpi.

Prošle smo antiparazitni program (dr. Clark) nekoliko puta - činio se dobar, ali negdje griješim (jer sve radim sama na svoju ruku) pa imam brzo recidiv. Minerali i vitamini, kao da padaju u bezdan I nikakve pomoći…. Silni probiotice, crni kim, ulja….ništa. Kreme, emulzije, svakodnevna mazanja, previjanja vlažnim gazama,  kako se nebi totalno  isušila, jer ako stanemo, možemo očekivati najgore. A vjerujte prošlo smo i to…Baš tužno djetinjstvo. Sve je počelo sa prvim razredom i od tada je više kod kuće, bolesna, nego sa vršnjacima.

Oprostite, imala sam namjeru biti kratka, ali to nije moguće,  ovo je mislim najbitnije. Da, još je tu i prehrana, naravno da postoji intolerancija i alergija. Pokušavamo se pridržavati nekih protokola, ali koliko god da ih se pridržavale (što nije baš lako) nekih osobitih rezultata nema. Inače od alergija ima više vanjskih alergena nega nutritivnih. To je pelud, ambrozija, dlaka i perje životinja, grinje, prašina.

Završit ću ovdje.Od srca hvala  što ste sve pročitali. Nadam se da vi imate bolji program izlječenja za moju Petru od kortikosteroida i imunosupresiva koje bi liječnici od jeseni htjeli uvesti u njeno liječenje.

Veliki pozdrav.

Višnja

 


 

PISMO PETRI DA PRIHVATI PROMENU U ISHRANI I DA AKTIVNO UČESTVUJE U SVOM LEČENJU

Draga Višnja,

I ako nisam pročitala celo pismo ( to ću večeras DA uradim ) imam odgovor za Vas Kao mamu I pitanje za Petru.

Za Vas - postoji rešenje za Petru.

 

Pitanje za Petru, koje će možda biti čudno za Vas Kao mamu, glasi:

Petra, DA li želiš ozdraviti???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jer, AKO želiš, a ja znam DA želiš, tada  M O R A Š  uneti promene u svom mladom životu koji puno obećava.....

 

Ali, n e  m o r a š   već  TI   Ž E L I Š, ZAR NE?????????????????????????????????????????????????????????????

 

Petra, kada NEšto  zaista želiš - to ćeš I postići!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Tada nije  važan  trenutnu ukus u ustima na koji is navikla!!!!!!!! Ukus će se promeniti vrlo brzo I Počećeš ponovo DA uživaš u

 

Hrani koja će it doneti rešenje Tvog, tako velikog problema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

VREDI URADITI  SVE ŠTO TREBA DA OZDRAVIŠ  I  DA UŽIVAŠ U SVOM ŽIVOTU KOJI MOŽE BITI IZVANREDAN!!!!!!!!!!!

 

MOJE PITANJE TEBI GLASI: ZAR POSTOJI NEŠTO VAŽNIJE OD TOGA I ZA TEBE I ZA TVOJU MAMU???????????????

 

MOGU STAVITI  M I L I O N  UPUTNIKA, MOJ ODGOVOR  TEBI  JE DA  TVOJE ZDRAVLJE ZAVISI OD TVOJE ODLUKE!!!!

 

 

ČEKAM PETRIN ODGOVOR SA VELIKIM NESTRPLJENJEM!!!!

 

Srdačan pozdrav!!!!

 

STIGLA JE POTVRDA OD PETRE DA ŽELI DA SE IZLEČI!!!!

Kako se moj kopjuter pokvario, pismo nije sačuvano. Čekam

odgovor od mame da li ga ima. Petra, 10 god. aktivno učestvuje

u regulaciji svog problema - i dobija brze i sve bolje rezultate.....

 

Dati saveti:

 

1.Predlog za korišćenje dodataka ishrani "Tiens" dat od strane ruskih lekara za

pravilan rast i razvoje dece u uzrastu u kome se Petra nalazi. i

2.Predlog da se porodično promeni ishrana u skladu sa principima dr Heja - o pravilnom kombinovanju hrane, što vodi ka balansiranju kiselo - baznog stanja, autor Milka Orlić

 

 

PROGRAM PODRŠKE deci u mlađem školskom uzrastu od 7 do 12 godina pomoću bioloških preparata „Tjanši“:

Popunjavanje deficita makroelemenata:

 

U telu deteta završena je osnovna strukturna diferencijacija tkiva. Nastavlja se razvoj mišićnog sistema i formiranje karaktera.

U tom periodu se jasno ispoljavaju psihofizičke karakteristike deteta u zavisnosti od pola. Kod neke mlađe dece školskog uzrasta primećuju se nedostaci u fizičkom razvoju. Znatno se povećava uloga alergija, jer kod ponovnog delovanja infektivnih agenasa, alimentarnih i drugih antigena na organizam, dolazi do promene njegove osetljivosti. To uslovljava čestu pojavu bolesti infektivno-alergijskog karaktera. Kod izvesnog broja dece u ovom periodu odrastanja dostiže se polni razvoj.

Svoju diferencijaciju završava i veliki mozak, izrazito se manifestuju karakterne osobine i sposobnosti deteta za rad i intelektualnu aktivnost, pojačan je razvoj mišićnog sistema, pojačava se aktivnost štitne i polnih žlezda.

U tom periodu pedijatri često primećuju sledeće bolesti: ARVI, astmatični bronhitis, bakterijska i alergijska oboljenja kože, reumatizam i druga oštećenja srca i zglobova, bolesti jetre i želuca. Javljaju se različita astenijska stanja.

PROGRAM PODRŠKE deci u mlađem školskom uzrastu od 7 do 12 godina pomoću bioloških preparata „Tjanši“:

Popunjavanje deficita makroelemenata:

 1. „BIOKALCIJUM ZA DECU“: 1/2 kesice sa 100 ml prečišćene vode ujutru, 30 minuta pre doručka.
 2. „BIOCINK“: po 2-4 kapsule pre večere popiti sa 100 ml mlake, prečišćene vode.
 3. „SPIRULINA U KAPSULAMA“: po 2 kapsule na dan.
 4. „OMEGA 3“: po 1 kapsula jednom dnevno.
 5. „VEJKAN“: uzimati po 1 kapsulu svaki drugi dan, kapsulu popiti sa pola čaše mlake vode.

Predviđena doza za kuru: 1-2 meseca.

Tokom godine se sprovode najmanje 2 kure.

 


 

Draga naša Milka,

Želim  da Vam odmah kažem samo kratko, Petra je sve bolje I bolje I bolje. Petra je SUPER !!!!

Ja svaki dan pokušavam koliko je to najviše moguće složiti “ pametan” jelovnik, svu hranu obradim u mom ozonatoru, pije ozoniranu vodu kako ste mi rekli, a od dodataka hrani obavezno spirulina, probiotik, C vitamin, a sve ostalo kako se sjetimo. Ne obraćamo puno pažnje na hranu kao takovu, važno da je po mogućnosti domaće I sa što manje konzervansa, a izbjegava samo ono što je doista za nju alergeno I opasno. Puno se igra, vani je na zraku, ne gnjavim je sa ničim osobito, pokušavam da nema pritiska, jer se trudimo da vratimo stabilnost koja nam se prilično poremetila. I upalilo je…. Zahvaljujući Vama !!! Draga Milka rekli ste da će biti sa vremenom bolje, da trebamo strpljenja…..i zaista ide samo na bolje.

Što da kažem, bili smo – kratko vrijeme , u jednom protokolu, ali smo ubrzo shvatili da to nije naša priča. Držala sam se stalno vaših savjeta I sa pokojim odstupanjem, jer , samo smo ljudi J, evo rezultata.

Ja ipak imam još poneki strah da će se možda nešto I vratiti, ali sada znam da neće biti dugog vijeka. U međuvremenu smo dobili jednu pametnu liječnicu (imunologa) u Klaićevoj bolnici, koja je napravila nalaze da provjeri genetiku I imunitet, tako da se I to pokazalo negativno, što olakšava liječenje I daje smirenje.

Milka, vaš sam veliki dužnik, ne to nisam zaboravila…. Nemojte me molim Vas brzo suditi, ja sam samo često izgubljena u vremenu I prostoru, pa mi se tako desi da na kratko nestanem. Ali tu sam u mislima sa Vama I sigurna sam da ćemo se vidjeti I zagrliti Vas  jaaaaako .

Svako dobro Vama i Vašoj obitelji, od Petre, Lare i Višnje.

 

PETRINO PISMO

OD  TRENUTKA  ODLUKE DA PROMENI ISHRANU - POKRENUT JE PROCES  REGULACIJE  - SMANJENJEM  KISELOG STANJA U ORGANIZMU


Dobra večer draga Milka,

Sa Petrom sam jutros imala vrlo ozbiljan razgovor.  Nekoliko puta sam uputila mojoj Petri  slična pitanja I to vrlo ozbiljno…

Ali vaše je pismo očito bilo mnogo uvjerljivije od svih mojih razgovora do sada. Zamolila je da vam pošaljem sliku:

PISMO OD PETRE - ATOPIJSKI DERMATIT KOD DECE - brza regulacija

 

Za sva dodatna pitanja i informacije  budite slobodni da nam se javite, rado  ćemo Vam dati tražene informacije.

Milka Orlić

Telefon: +381 63 276 198 (poziv, SMS, Viber)

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

005_tiens_tianshi_srbija.gif

NOVA ISKUSTVA KORISNIKA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Više o Proizvodima

Društvene mreže

PREGLEDANO ČLANAKA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas532
mod_vvisit_counterJuče2490
mod_vvisit_counterTekuća nedelja7412
mod_vvisit_counterProšla nedelja14312
mod_vvisit_counterTekući mesec532
mod_vvisit_counterProšli mesec79969
mod_vvisit_counterUkupno2184549
 • Žaba u bunaru ne zna za veličinu neba.
 • Dugačko putovanje uvek započinje prvim kratkim korakom.
 • Čak i da nam zatreba samo jednom u životu, mač treba uvek nositi.
 • Lepi cvetovi ne daju uvek dobro voće.
 • Tugu treba ostaviti kod kuće, kao pocepanu haljinu.
 • Niko se nikada nije sapleo ležeći u krevetu.
 • Jedna ljubazna reč može da te greje tokom tri meseca zime.
 • Budalama i ludacima se uvek skloni sa puta.